Informatički kabineti za škole

Još 20 osnovnih škola dobija informatičke kabinete od Telekoma Srbija.

Šesti ciklus projekta „Stvaramo znanje“, koji kompanija Telekom Srbija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uspešno je završen, izborom novih 20 osnovnih škola kojima će Telekom Srbija donirati po milion dinara za opremanje računarskih kabineta. Projekat je pokrenut 2017. godine, povodom dvadesetog rođendana Telekoma Srbija, a novi ciklus završen je simbolično, 1. juna kada je kompanija obeležila 25 godina postojanja. Odabirom novih škola, ukupan broj informatičkih kabineta koji su opremljeni u ovoj akciji dostigao je 120, a kompanija je za tu svrhu uložila 120 miliona dinara. Spisak škola pobednika 6. ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete videti na sledećem linku.

O Izboru škola koje dobijaju vrednu računarsku opremu i ove godine odlučivali su građani, glasanjem na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet. Na osnovu predloga ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 40 osnovnih škola kojima je potrebna moderna oprema, građani su onlajn glasanjem izabrali 20, po 5 iz svake od 4 geografske oblasti širom Srbije.

Svojim aktivnostima u okviru projekta „Stvaramo znanje“, Telekom Srbija nastoji da omogući mladima lakše usvajanje znanja i praćenje nastave, uz korišćenje savremene informatičke opreme. U svetu informacionih tehnologija, obezbeđeni su im najbolji uslovi u kojima će razvijati veštine i sticati znanja neophodna za uspeh u budućnosti. Ovaj značajan podsticaj omogućen je programom Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“, koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice.